Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Bomen snoeien Bladel
Bomen snoeien Bladel

Gepubliceerd op 23 mei 2023 door Weijtmans

Bomen snoeien Bladel

Vandaag is gestart met snoeiwerk van bomen in de gemeente Bladel. Bomen in enkele dorpskernen alsook in een deel van het buitengebied worden aangepakt.

Het snoeiproject is resultaat van een uitgebreide visuele boomcontrole in de gemeente die in de afgelopen periode heeft plaatsgevonden. Alle bomen in het betreffende deelgebied van het publieke domein zijn gecontroleerd op veiligheid en snoeibehoefte waarna een snoeiplan is gemaakt. Snoeiwerk is noodzakelijk voor de veiligheid maar ook voor een goede ontwikkeling van de bomen.

In de komende weken worden circa 7.400 bomen gesnoeid. Op de hieronder weergegeven kaart kunt u de in het snoeiplan opgenomen bomen terugvinden. Het vrijgekomen takhout wordt versnipperd en afgevoerd naar een biomassacentrale.

Gedurende de werkzaamheden kunt u mogelijk overlast ervaren. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren kan het zijn dat weggedeeltes en voetpaden tijdelijk worden afgesloten. Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken. Wij hopen op uw begrip en vragen u afstand te houden van de werkzaamheden; dit voor uw eigen veiligheid.

Boomrooierij Weijtmans B.V., gevestigd in Son en Udenhout, verzorgt het boomonderhoud voor de gemeente Bladel. Mocht u vragen of opmerkingen hebben maak dan gebruik van onderstaand e-mailadres.

Wil je weten of en welke bomen in jouw straat gesnoeid gaan worden? Raadpleeg de interactieve kaart; klik hier https://bit.ly/snoeiplanbladel

Afhankelijk van weersomstadigheden en voortgang zal in de komende weken de volgende werkvolgorde aangehouden worden:

  • Industrie terrein Hapert.
  • Buitengebied Hoogeloon richting Kern.
  • Hoogeloon richting Casteren.
  • Casteren naar Netersel.
  • Neterselseweg richting Bladel

(onder voorbehoud)

Snoeiplan Weijtmans boombeheer Bladel 2023.png